Modificarea proiectului de Contract-cadru 2018-2019

În urma memoriului înregistrat în 2 noiembrie 2017 și a mitingului organizat în 15 noiembrie în Piața Victoriei, precum și a numeroaselor demersuri instituționale și documente cu soluții înregistrate de Societatea Națională de Medicina Familiei și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie la Ministerul Sănătății, Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate, Guvern și Parlamentul României, prim-ministrul României a decis organizarea unui grup de lucru pentru a modifica proiectul de Contract-cadru 2018-2019.

Întâlnirile grupului de lucru, format din reprezentanți ai mai multor instituții și ai medicilor de familie, au avut loc în perioada 20-23 noiembrie la sediul Guvernului, al Ministerului Sănătății și Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate.

În data de 28 noiembrie a.c. CNAS a publicat pe site proiectul Contractului-cadru 2018-2019. Întrucât acest demers a avut loc înaintea finalizării activității grupului de lucru mandatat de prim-ministrul României și fără ca soluțiile identificate să fi fost cuprinse în modificările legislative solicitate, SNMF și FNPMF au emis în data de 30 noiembrie un comunicat de presă care poate fi citit aici.