PMFB sprijină cabinetele membre date în judecată de CASMB

În urma solicitărilor primite de la cabinetele membre, PMFB a solicitat cabinetului de avocatură cu care are contract o ofertă pentru reprezentarea în instanță a cabinetelor medicale date în judecată de CASMB. Dna avocat va încerca să conexeze dosarele existente la fiecare judecătorie de sector în parte. Nu se pot conexa toate dosarele inițiate de CASMB, ci doar toate de la judecatoria dintr-un sector. 
PMFB va sprijini cabinetele membre PMFB prin achitarea a jumătate din onorariul dnei avocat.
Modalitatea de comunicare cu dna avocat a reprezentanților cabinetelor membre PMFB este următoarea:
– în momentul in care primiți acțiunea de la judecătorie, adică în ziua primirii, trimiteți toate paginile și plicul scanate pe e-mail către Patronat (la adresa birou@pmfb.ro). Patronatul va trimite dnei avocat, deoarece exista un termen impus pentru a pregăti apărarea și dacă îl pierdem nu mai avem dreptul de a depune probe în favoarea noastră
– după ce citește acțiunea, dna avocat va solicita un set de documente din partea cabinetelor, pe care dna avocat le dorește transmise toate la un loc, o dată, nu separat, în momente diferite. De asemenea va solicita un scurt istoric în care să descrieți cum s-a ajuns la suma imputată (dacă au existat contestații către CASMB, daca CASMB a raspuns și când etc…)
– documentele solicitate de dna avocat trebuie să ajungă în maximum 5 zile din data solicitării pentru a avea timp să pregateasca apărarea în dosar.
– tot ce se va întâmpla în dosare va fi anunțat către Patronat și apoi Patronatul va transmite cabinetelor în cauză.