Premiu pentru PMFB! Informații importante pentru membri!

PMFB a castigat un premiu luna trecuta! Premiul ASSET pentru bună practică în domeniul asistenței medicale primare. Ne-a fost recunoscut efortul din ultimii 4 ani de a informa și a încerca să influențăm schimbarea modului de practică în medicina de familie din România, cu scopul îmbunătățirii inclusiv a calității comunicării cu pacienții și participarea activă a comunității. Am făcut asta prin prezentările de la conferințe din București și din țară despre diferite modele de organizare a cabinetelor, (printre care si Patient Centered Medical Home) și sceneta din acest an de la conferința națională din martie despre Clinica MF. Prin care încercăm să învățăm din experiența altor țări și nu să copiem ci să facem fiecare ceea ce credem că ne va îmbunătăți practica din cabinetele noastre. Mai avem mult de lucru dar iata un premiu care sa ne motiveze!

În afara de titlu, premiul vine si cu un grant educational de 3000 euro, oferit din bugetul proiectului ASSET (finanțare europeană). Premiu pe care Comitetul Director PMFB a decis sa-l folosim pentru a trimite medicii titulari ai catorva cabinete membre PMFB intr-o vizita de studiu in Anglia sau Danemarca! Grantul trebuie utilizat până pe 31 decembrie 2017.

Așteptăm candidații eligibili să contacteze PMFB în zilele următoare la birou@pmfb.ro și să își exprime interesul pentru vizita de studiu, menționând numele cabinetului membru PMFB, țara pe care o preferă (Anglia sau Danemarca) și perioada pe care o preferă (30 nov-2 dec, 7-9 dec, 14-16 dec 2017).

 

Detalii despre premiul ASSET

Premiul pentru bună practică

Relația dintre știință și societate are o importanță deosebită în domeniul sănătății publice, însă multe persoane care operează în acest domeniu nu își admit adesea importanța. Unul dintre scopurile ASSET a fost acela de a crește gradul de conștientizare a acestor teme în rândul medicilor generaliști din Europa, iar instrumentul ales în acest scop a fost un premiu pentru recunoașterea profesioniștilor din domeniul sănătății care lucrează în asistența medicală primară care au implementat o activitate sau o intervenție pentru îmbunătățirea calității comunicării cu pacienții lor și participarea activă a comunității locale

 

Best Practice Award

The relationship between science and society is of great relevance in public health, but many persons operating in this field do not often acknowledge its importance. One of ASSET aims was to raise awareness of these themes among general practitioners in Europe and the tool chosen for this purpose was an award to give recognition to health professionals working in the primary health sector who have implemented an activity or intervention to improve the quality of communication with their patients and the local community active participation.

http://www.asset-scienceinsociety.eu/sites/default/files/d_7.16_publishable_report_final_web.pdf